• Vragen? Bel
  • 0180 - 512 230
Huisartsenpraktijk Krimpen Boer, Heins en Grotenhuis

Alle nieuwsberichten

Zorgen om toename onverantwoord gebruik van zware pijnstillers

Opiaten zoals oxycodon en fentanyl zijn effectieve pijnstillers. Maar onverantwoord gebruik brengt grote risico's met zich mee.

Lees meer

Tijd voor de griepprik

De griepprik verkleint de kans op griep. De prik is voor mensen van 60 jaar en ouder en mensen of kinderen met bepaalde medische aandoeningen en wordt door ons gegeven op dinsdagavond 29 oktober 2019.

Lees meer

Zelf online uw zorgzaken regelen

Via MijnGezondheid.net kunt u een online afspraak maken, een vraag aan uw zorgverlener stellen of een samenvatting van uw medisch dossier raadplegen.

Lees meer

Scholen weer begonnen: hoofdluiscontrole

Op scholen verspreiden hoofdluizen zich gemakkelijk. Controleer uw kind regelmatig op hoofdluis.

Lees meer

Uw gezondheid in de zomer

Het wordt zomer. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, op Thuisarts.nl vindt u informatie om gezond te blijven.

Lees meer

Goed voorbereid op vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie naar een ver land? Zorg dat u weet wat u moet doen om ziektes te voorkomen!

Lees meer

Een teek? Pak 'm beet!

Bent u buiten of in de tuin geweest? Controleer uzelf en uw kinderen goed op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, nek en achter de oren.

Lees meer

Afwezigheid huisarts Mw. A.M. Boer

Lees meer

Griepepidemie ten einde

De griepepidemie is nu officieel voorbij. Een griepepidemie duurt gemiddeld 10 weken. Deze griepepidemie duurde met 14 weken iets langer.  

Lees meer

Medicijnen met losartan teruggeroepen

De Inspectie (IGJ) heeft besloten om enkele bloeddruk-medicijnen met losartan terug te roepen. In medicijnen met losartan van 2 fabrikanten zit een stof die er niet in hoort.

Lees meer

Plastablet hydrochloorthiazide en huidkanker

Als u meerdere jaren hydrochloorthiazide gebruikt, is uw huid gevoeliger voor zonschade. Dat blijkt uit onderzoek.

Lees meer

Meningokokken ACWY-vaccinatie

Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. In de meeste gevallen word je er niet ziek van.

Lees meer

Terugroepactie bloeddrukmedicijnen

In een aantal medicijnen met valsartan zit een stof die er niet in hoort. Gebruikt u een medicijn met valsartan (bij hoge bloeddruk, hartfalen of na een hartinfarct)?

Lees meer

Kinkhoest voor zwangeren

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk is voor jonge baby's die nog niet zijn gevaccineerd of nog onvoldoende prikken hebben gehad.

Naar website

Pollen in de lucht: hooikoorts

Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. 

Lees meer

Nieuwe privacywetgeving (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie.

Lees meer

Ervaringen met de zorg van uw huisarts

Lees meer