• Vragen? Bel
  • 0180 - 512 230
Huisartsenpraktijk Krimpen Boer, Heins en Grotenhuis

Medische gegevens elektronisch delen?

Goede zorg begint met goede informatie. Informatie over uw gezondheidssituatie, die op dat moment van belang is: Welke gezondheidsproblemen heeft u? Welke medicijnen gebruikt u? En welke medicijnen mag u juist niet gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u allergieën hebt. Die informatie is heel belangrijk voor goede zorg en kan zelfs van levensbelang zijn. Daarom kunnen uw zorgverleners medische gegevens over u delen met elkaar. Dat doen ze via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als u daar toestemming voor hebt gegeven. En als het nodig is voor uw behandeling.

Op Volgjezorg kunt u uw toestemming regelen. Voor de huisarts. Voor de apotheken. Zodat zij andere zorgverleners kunnen helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan u. U kunt uw toestemming ook regelen door het te zeggen tegen uw huisarts en apotheek, of door hen het ingevulde toestemmingsformulier te geven.

Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er met uw toestemming gedeeld? Door welke zorgverlener(s) zijn ze ingezien? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt.

Klik hier voor de voorlichtingsfolder voor meer informatie.