• Vragen? Bel
  • 0180 - 512 230
  • Huisartsenpraktijk Noord
Huisartsenpraktijk Krimpen Heins, Grotenhuis & Den Butter

Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg is zorg die is afgestemd op iemands persoonlijke behoeften, wensen en voorkeuren. De zorgverlener benadert de persoon niet als patiënt of cliënt, maar als mens. Persoonsgerichte zorg draait om de interactie tussen patiënt en zorgverlener en is een kernwaarde binnen de huisartsenzorg. Wij zetten in op persoonsgerichte zorg middels diverse initiatieven.

eHealth

Persoonsgerichte zorg draait om de interactie tussen patiënt en zorgverlener. Digitale zorg of e-health kan hierbij een hulpmiddel zijn, doordat informatie digitaal kan worden verzameld, uitgewisseld, gebruikt en gecommuniceerd. Wij zetten hierbij onder andere in op:

  • Zelfzorginformatie, zoals Thuisarts.nl;
  • Zelfzorgplatform met bijbehorend patientenportaal - Via MijnGezondheid.net kunt u een online afspraak maken, een vraag aan uw zorgverlener stellen of een samenvatting van uw medisch dossier raadplegen;
  • Apps, zoals Medgemak en Moet ik naar de dokter;
  • PGO's - In een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) beheren patiënten hun medische gegevens, maar bijvoorbeeld ook geüploade data van zelfmetingen of stappentellers. Wij maken gebruik van ICT-leveranciers met het MedMij-label.

Beeldbellen (videoconsult)

Persoonsgerichte zorg vraagt een zekere mate van digitalisering en de zorg wordt steeds digitaler…dus ontwikkelen wij mee! Wilt u een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner en is geen lichamelijk onderzoek nodig? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een beeldbelafspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner. Heeft u een beeldbelafspraak met uw huisarts of POH? Klik hier voor de te volgen stappen.

Wat is er nodig?

- een e-mailadres of mobiel telefoonnummer;
- een desktop, laptop, tablet of telefoon mét camera en microfoon

Zelfmanagement

Wij beschikken over thuismeetapparatuur. In samenspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner lenen wij meetapparatuur uit welke u kunt gebruiken in een omgeving van uw voorkeur en wanneer het u uitkomt. Wij kunnen uw gezondheid (op afstand) monitoren. 

Herhaalservice medicatie

De huisartsen en apotheken in Krimpen aan den IJssel hebben afgesproken dat herhaalrecepten bij de apotheek aangevraagd dienen te worden. Het aanvragen is mogelijk door middel van het herhaalnummer dat op het etiket van uw geneesmiddel staat.